mai 2012

Dårlig selvtillit og selvfølelse

Å mislike utseende sitt er ikke det samme som å ha dårlig selvtillit.En av de største grunnene til at man har dårlig selvtillit er rett og slett at man prater negativt om seg selv. Lav selvtillit er at man undervurderer seg selv og sine egne ferdigheter. For eksempel at man tror man er dum, stygg, feit, ikke bra nok og at man tror man feiler i alt. Det med lav selvtillit er at det er så vanskelig å komme ut av. 
Dårlig selvtillit får man av andre menneskers oppfattning eller holdning mot deg. En bra ting å gjøre hver dag er å si til seg selv:

Jeg liker meg selv fordi........

Jeg er stolt av meg selv fordi........

Min beste egenskap er........

Dette skaper noe positivt i hodet ditt, og humøret blir bedre. Og det fungerer kjempe bra!

 

Etterhvert kommer det mye positivt ut av munnen din om deg selv, og du får nesten ikke ropt det høyt nok, fordi du virkelig føler det! Det kan være flere grunner til dårlig selvtillit. Den vanligste grunnen, er kanskje at du har dårlig selvfølelse. Har du dårlig selvfølelse, er det et dårlig utgangspunkt for god selvtillit - selv om mange med dårlig selvbilde faktisk har god selvtillit. Det er det viktig å skille mellom selvfølelse (eller selvbilde) som betyr: "følelse av, visshet om eget verd", og selvtillit som betyr: "tillit til egen dyktighet". Årsaken til lav selvfølelse kan være så mangt. Kanskje har du vært utsatt for mobbing? Kanskje har du aldri lært å sette pris på deg selv? For å bygge opp selvtilliten vil jeg anbefale og først og fremst jobbe med selvbildet - så kommer antakelig resten av seg selv. Noen tips:

 

*Vær ærlig mot deg selv.

*Tenk positivt.

*Finn ut hva du drømmer om/ønsker deg.

*Jobb med motivasjonen din.

*Sett deg mål og jobb for å nå dem.

*Vit at du er verdifull akkurat sånn du er.

Lav selvfølelse dreier seg i hovedsak om synet man har på sin egen verdi. En person med høy selvtillit kan fremdeles ha lav selvfølelse. F.eks kan man være både verdensmester i hekkeløp, professor i kvantefysikk, og konsertpianist, men ikke tørre å ta kontakt med andre mennesker av frykt for å bli avvist pga lav egenverdi som venn eller bekjent. Eller man kan velge å gjøre dumme ting i et forsøk på å bevise egenverdi, fremfor å gjøre det man har lyst til (f.eks å ruse seg med "venner", baksnakke andre, osv...). Lav selvfølelse er i likhet med lav selvtillit selvforsterkende. Stygghet har lite med noen av delene å gjøre. Men det er klart at hvis man har lav selvfølelse, kan man ofte la utseendet være med på å trekke selvfølelsen enda lenger ned. Årsaken til både lav selvtillit og lav selvfølelse ligger nok i den sosiale omgangen man har i hverdagen, og som alltid vil oppvekst/barndom være viktig her. Det er vanskelig å si noe konkret her, men forestill deg f.eks at en eller begge av foreldrene dine alltid har fortalt deg at du ikke duger til noe, og at du aldri vil kunne bli til noe av verdi, og du skjønner hvor jeg vil hen. Noen foreldre ER faktisk slik, ofte uten å vite det selv, eller tenke over det selv. Et annet eksempel kan være i en søskenflokk, der en av barna alltid blir behandlet som den flinke, og et annet alltid blir behandlet som den slemme, og får skylden når noe går galt. Men det kan selvsagt være mer komplekst enn dette, og ofte trenger man både tid og terapi til å finne ut av slik ting. Selvfølelse er vår viten og opplevelse av hvem vi er. Selvfølelse handler om hvor godt vi kjenner oss selv, og hvordan vi forholder oss til det vi vet. Lav selvfølelse kjennes som en konstant følelse av usikkerhet, selvkritikk og skyldfølelse. Voksne barn av foreldre som på en eller annen måte har sviktet sliter ofte med lav selvfølelse. Enten de ble slått, seksuelt misbrukt, utsatt for mye kritikk, overbeskyttet eller måtte være mye alene, så fremviser nesten samtlige overraskende like symptomer: Lav selvfølelse som resulterer i selvdestruktiv atferd. På et eller annet vis føler nesten alle seg verdiløse, utilstrekkelige og ikke verd å bli elsket.

kilde: guru.sol.no

Jeg hadde ikke den beste selvtilliten, men jeg bygde den opp. Bl.a at jeg var så sjenert over kroppen min at jeg ikke viste den til noen. I dusjen i gymmen, holdt jeg hånkle og sto med ryggen til alle med frykt om at folk skulle kritisere kroppen min. Så med en gang jeg var ferdig med å dusje tok jeg hånkle kjapt på meg igjen og løp ut av dusjen, tok med klærne inn på doen og ble der til jeg var fullt på kledd.  Hver gang jeg så i speilet så jeg en diger mage. Når jeg hadde på en stram kjole så jeg bare at alt bulte ut på sidene, selvom de andre sa at det så helt fint ut. Formene mine har aldri vært noe problem men det har vært et problem for vennene. Enten så har det handlet om at hoftene er for store\små, puppene er for små eller skuldrene for brede. Jeg bygde selvtilliten min opp ved å gjøre akkurat noen av tipsene som står litt lenger opp. Jeg sto også helt naken i dusjen i svømmehallen, selvom hvor mange ganger jeg følte at folk stirret, prøvde jeg å holde ut så lenge jeg måtte. Siden jeg var så trass over magen min og sa at den var stor, begynte jeg å jogge mer. Kuttet ut godteriet i uka og begynte med frukt\grønnsaker\nutrilett osv. Hver gang det frister med godteri drikker jeg vann for å få fristelsen til å forsvinne. 
Selvtilliten er nå bedre, jeg tør å vise magen min mer og jeg er ikke redd over hva folk syns om meg. Haters gonna hate. Jeg vil være meg selv og ikke en folk forventer meg å være. Be yourself, everyone else is taken. Jeg er så lei av folk som prøver å være noen de ikke er. Det er de som ikke er seg selv tenker jeg da. Jeg mener ingen spesielle mennesker når jeg nevner dette. Dette er bare noe generelt. Det er mange som er seg selv og ikke er redd for hva folk mener. Jeg vil ikke ta folks kritikk tett inn på meg lenger. Den eneste jeg skal høre på er meg selv når det gjelder kroppen, hår, utseende og klær. Selvtilliten er nå bedre og jeg har i tillegg bedre selvfølelse. 

 

 

 
 

 

 

 

 

Idag så..

Idag så.. Er det ingenting spennende som skjer. Butikkene er jo stengt så da er det ikke mye å gjøre! Skal forhåpentligvis snart ut med Dima, så da er det vel noe å gjøre i dag..

Kort innlegg, blogger mer senere!

-Akopperud?

Strømmen!

Andre dagen på rad med Hiba og Ida! Og begge dagene har vi bada ute i lillestrøm! Dette innlegget kom litt seint siden appen på mobilen klikka...men her er bildene!

-akopperud

Siste dagen i barnehagen.

Det var dessverre siste dagen i den supre barnehagen! Her er loggen fra i dag som jeg skal framføre på skolen: 

- Theodor var som vanlig veldig furtete og gråt nesten hele tiden. Rett etter frokost gikk vi ut og lekte. Jeg passet på Theodor siden jeg syns så synd på han når han gråter! Jeg lekte med dem, hjalp dem, passet på dem og koste med dem. Det var noen som var veldig kosete der! Jonas spurte hver dag om hva jeg het og tydeligvis heter jeg enten Mona eller Martine, ikke Andrea.  Da det var spisetid, hjalp jeg dem med smekkene og ga dem havregrøten. Han som hadde kalt meg «kjæresten sin», ville bli spruta vann på siden det var så varmt. En som jobber der hadde tatt brannslangen og spylt utover plassen. De måtte jo kjøle ned ungene litt! Så vi sto der med vannflaskene våre og sprutet på han og noen andre jenter. Så spurte han om et nuss, men det skulle ikke være på munn, men på kinnet. Så da fikk han et nuss på kinnet. De damene som jobbet i Gul 2 basen ba meg om å skjære litt frukt til barna som de skulle ha etter at de hadde våknet og spist. Jeg sto på kjøkkenet og kuttet appelsiner, epler og bananer. Jeg ga det til dem etter maten, jeg tok også noen. Når klokka nærma seg halv tre, gikk jeg og sa ha det til alle sammen som var i Gul 2 basen. Jeg hadde jo en liten venn som hadde fulgt etter meg hver gang han så meg, så jeg gikk inn til blå 2 og sa ha det til han også. Da spurte de som jobbet der om jeg kjente Sander fra før av, når jeg sa nei sa de til han: Neimen, har du fått en ny venninne du da sander! Da smilte og rødmet han! Jeg stakk hode inn gjennom vinduet da jeg gikk forbi gul 2 sin base og sa: ha det, vi ses nok snart! Da sa alle ha det og jeg hørte Jonas rope: Ha det Andrea! Jeg visste at han kunne navnet mitt! Jeg tittet også inn til blå 2 og sa ha det til sander. Han smilte og vinket og sa ha det. Jeg skal nok tilbake dit i de arbeidsdagene. De blir nok ikke kvitt meg så lett! ~

 

Digger de ungene!


 

Hva har du gjort idag? :) 

 

 

Chillin' in Hurdal!

Da har Cathrine og jeg badet på Pressan, eller rettere sagt; Hurdalsjøen! Etter en så lang, varm og slitsom dag i barnehagen, er det godt å ligge på "vannkanten". Selvom vi ble angrepet av mygg og maur. Chill med saltstenger, kjeks og brus!

Det var første gang jeg har badet ute i år. Fy så kaldt det var til å være så varmt i lufta! Forsatt litt kald. På veien hjem kjøpte vi en deilig flurry på mix! men må gå, skal dusje og så legge meg, opp tidlig på jobb i morra.

Hvis dere vil se videoen av at jeg bader, gå på viddy på Facebook og søk opp denne:

Bare søk på navnet. Altså: linnakopperud


-hva har du gjort idag?
-badet enda?:)

Akopperud?

Dagen idag.

Første dagen i "arbeidslivet"..better than expected. Det var utrolig gøy å leke med de små barna! Det var alltid opp, ned, frem og tilbake, men jeg storkoste meg! Det blir jo alltid en som er en favoritt, selvom alle barna er noe for seg selv, så var det en liten gutt jeg likte ekstra godt der. Han var så koselig liksom. Vi må jo skrive logg hver dag om hvordan det gikk og hva vi gjorde.

Idag så lekte jeg med barna, hjalp dem med maten, skiftet bleier og var med dem ute og lekte.

Som du ser blir ikke loggen så lang...
Men jeg kan prøve å gjøre den lenger til fremføringen.

Når jeg kom hjem var jeg såååå sliten siden det var så varmt og det har det igrunn vært i hele dag.. Måtte etterhvert sette meg ned i skyggen med noen andre barn som kokte mer enn meg. Uansett, når kom hjem, skiftet jeg og satte meg i boblebadet! Det var deilig en stund men og så ble det litt kjedelig å sitte alene med musikk, så jeg tørket meg litt og åpnet opp glassdøra og løp ut på trampolina. Hoppa litt også opp i boblebadet igjen. Jeg gikk opp av boblebadet når søstra mi kom hjem. Da kjørte vi til mcdonalds og spiste der, så nå er jeg her..på verandaen og slapper av i solen med shorts, singlet og deilige sommersko!

I morgen er det en ny arbeidsdag i nye seks timer. Tenkte at jeg skulle ta på mindre klær i morra..eller kortere bukse og en annen t-skjorte. Ikke noe mer.
Men, nå må jeg gå! Skal til Cathrine og kose meg der, snakkes senere søtiser!

Remember;
No comments, no pictures ~


Hva har du gjort idag?:)


-Akopperud?

Off to work!

Da skal jeg snart dra til min første dag i arbeidslivet. Eller i hvertfall en smakebit. Halv elleve drar jeg så jeg er 100% sikker på at jeg er der før elleve. Jobber der i seks timer hver dag, ulønnet. Starter og slutter på forskjellige timer hver dag, i morgen starter jeg bl.a klokka sju og slutter ett. Det vil bli så morro å leke med barn på lærings! Små søte barn. Hvis de begynner å skrike og grine, er jeg borte med en gang. Takler ikke barn som skriker! Kommer med ett nytt innlegg når jeg er ferdig klokken fem, snakkes da.

~ jobbet før?

-akopperud?

Cathrine!

Cathrine sov her fra igår til idag, men i hele går så var jeg for opptatt til å blogge så da ble det ikke et innlegg, men her er innlegget som egentlig skulle ha vært publisert igår. 
Jeg har jo overtatt en liten skatt. Jo, altså et speilreflekskamera! Det er gammelt, men det funker. Jeg overtok det fra bestefaren min som ga det til oss, men siden mamma ikke ville ha det, fikk jeg det. I hele går var vi ute på trampolina og i hagen. Så farta vi litt fram og tilbake også dro vi hjem. Idag har det ikke skjedd så mye, vi var bl.a på skolen og møtte folk. Ja, mer er det ikke å si om det.


 awesome shorts! 

The Dictator

Dagen startet med at jeg dro til ungdomsskolen og møtte Hiba, Maren, Ida og Dima. Når klokka nærma seg fire, dro Dima (Dimitry) og emma og jeg til Jessheim for å se The Dictator. Den humoren i filmen passer akkurat til min dårlige sans for humor:-P
Daniel skulle også egentlig værra med, men det er liksom alltid jeg som sender melding først, jeg som spør om vi skal finne på noe, jeg som får samtalene igang, jeg som ringer, jeg som kommer bort. Nå er jeg lei. Hvis han virkelig ville være med idag, så kunne han ha sendt melding! Orker ikke mer tull.
På Jessheim møtte vi Christopher, han ble med til ungdomsskolen med oss. Vi var litt innom Kiwi, og dro vel egentlig hjem etterhvert. Sånn var dagen min over..
Hva har du gjort idag da?:)

Fine lepper, Emma.


-Akopperud?

17.mai idag!

Idag sov vi til halv elleve før vi dro oss til dusjen. Så kledde vi på oss og dro til Jessheim for å spise buffé! Det var et digert bord med kun dessert, mmm.

Først så gikk jeg til der de hadde vanlig mat så klart, men når det gjaldt desserten, startet jeg med noe "enkelt"

Hele bordet opp ned..?

Men nå er jeg hos kusina mi Victoria, og har vært her en god stund.

-Hvordan er din 17.mai?


-Akopperud?

Den verste begravelsen....

Idag var det den VERSTE begravelsen jeg har i mine 13 år opplevd..jeg har ikke vært på så mange, og jeg håper det ikke blir fler. Med en gang vi kom inn i kirka, var det en trist stemning.. De spilte av favorittsangene hennes som bl.a var musikk av Hatsune Miku og Zelda. Og som mange sier, det er ikke noe galt i å like Zelda! Det er som å like alt mulig annet! Når vi først nevner det...ja, jeg spiller det selv. Jeg kan ikke se at noen erter meg for det! Så hvorfor ertet dere henne for det?Mange jeg ikke hadde sett gråte før, gråt.. Under musikken kom det noen tårer, men det var da de begynte å snakke om hva hun interesserte seg for og hva hun hadde sagt, relativt alt om henne begynte jeg å gråte og jeg kunne se at jeg ikke var den eneste. Papir lommetørkle ble helt gjennom vått. På den lappen vi fikk om henne var det bilder hun hadde malt. Vi fikk høre om alt hun gledet seg til som skulle skje i sommer, som blant annet var at hun gledet seg til å tilbringe sommeren med lillesøstra si, hørte vi henne gråte. Hun gråt så mye at hun nesten ikke fikk puste. Jeg kan ikke forestille hva lillesøstra går igjennom nå.
Helt siden jeg fikk vite at hun hadde dødd har jeg tenkt gjennom en del. For eksempel at hvorfor skal man behandle hverandre som dritt når en kan forsvinne så plutselig. Da kan man jo aldri si unnskyld.
Vi fulgte kisten ut til der hun nå ligger, la blomster på kista og da de sank henne ned...jeg klarte ikke å se på moren, faren og lillesøstra til Embla.
Til dere som ertet henne; hvordan har dere det nå?

Hvil i fred
25.10.98 ~ 5.5.12

-akopperud

"chill" uke..

Denne uka er egentlig litt chill siden..ja, idag var det vanlig skoledag. MEN i morra er det engelsktentamen, på onsdag er det begravelsen til embla...:( på torsdag er det 17.mai så da er det fri, også er det fri på fredag ++ fri på mandag og kanskje tirsdag.. tror jeg. DEILIG. Untatt onsdag såklart..uff, orker ikke tanken på det. Vanskelig å tro at hun faktisk er død. At folk spør om hu er greit liksom, men  jeg vil ikke at folk skal spørre om hva vi gjorde når vi var ute, det får meg bare til å savne henne mer. 

 


  

 

 

-Vas Happenin?

 

-Akopperud♥

Tyveriet

Herma litt etter Cathrine jeg! Hehe, dette er da en historie Cathrine og jeg lagde for noen år siden. Femte, kanskje sjette.. men anyways:

     Tyveriet


Carmen og Camille er bestevenner. De er 14 år og har mange gode venner. Spessielt to gutter de heter Magnus og Nicolas. En gang Magnus og Nicolas på butikken. De ringte Carmen og Camille. Når de dukket opp, spurte de om Magnus ville ha red bull. Carmen ville ha, men Camille ville ikke. << Hva kostet?>> Spurte Camille. << vet ikke. >> svarte Magnus. << Har dere ikke kjøpt det her?>>Spurte Carmen fobauset. <<Nei vi tok det!>> Svarte Magnus kult. << Tok dere det!?>> Brølte Camille og Carmen. << Ja >> svarte Nicolas helt rolig. Så var alle stille. De hentet syklene sine. Magnus og Nicolas gikk sure bortover til lekebutikken. C & C syklet etter dem.Magnus og Nicolas gikk først, også kom C&C . Det var Bratz på den ene siden og Boogaser på den andre. Og en hylle var det Bakugar.  Det var som et slott for små unger. Fyllt av leker overalt. << Hva skal dere her? >> Hvisket Camille.  << Skjekke om det er noe spennende her. >> svarte Magnus. << Hvorfor skal det være noe spennende her?>>  Spurte Camille. Magnus og Nicolas oversjå dem. << Jeg vil ha en boogas>> sa Magnus. << Ikke tenk på å gjøre det!>> ropte Carmen. Magnus tok en boogas i lomma. Carmen begynte og synes at de ikke var onklige venner. Neste dag, dro C&C til Nicolas' hus. Det var politibiler rundt. De hadde blitt bekylt av og ha stjolet fra banken. Nicolas ble ført ut. Magnus sto og glante vanelig på Nicolas. << Hva har dere gjort!!>> Brølte Camille.<< Han har blitt bekylt for og   rane banken!>>    små ropte Magnus.  HVA I ALLE DAGER! Tenkte Carmen. << Politiet fant også narkotika under senga hans.>> sa moren til Nicolas. << Det var ikke der i morges!>> Protesterte Nicolas. << Nå holder du munn!>> Ropte politisjefen. De tok Nicolas til politistasjonen. Etter fire timer kom hanhjem. Politiet skulle skjekke noen overvåkningskameraer. Det viste seg at Nicolas var helt uskyldig. Den skyldige var.....Magnus! Magnus spiste brød. Når han hørte det, heiv han brødet på politiet. Og løpte så fort han kunne fra dem. De jagde ham. Hjemme hos Nicolasm kom han ut av bilen, og Carmen og Camille løpte bort og ga han en klem. << Vi viste at det ikke var deg!>>  sa C&C. <<NEI!>> brølte Magnus mens han ble ført bort. Også var de venner i alle sine dager. 

 

Hva syntes dere om at en fjorten åring blir arrestert i en fortelling lagd av 2 jenter på 11år? (en stund sida ja.. )  

 

-Akopperud

 

 

Splittes?

et super-søte boybandet er et av de hotteste bandene om dagen - men vil de splittes på grunn av Harrys stigende popularitet?

Harry Styles er et av de høyest profilerte One Direction-guttene
men nå virker det som om han forlater sine kollegaer for å starte et solo-prosjekt!

18-åringen fløy til Amerika for å forfølge noen forretningsmuligheter for seg selv, skrev Daily Star.

Kjekkasen har stabler med fans i Amerika - det er trygt å si at de absolutt elsker ham, så han fløy til Los Angeles uten resten av boybandet. Jeg kan ikke nøyaktig si hva, men det er verdt masse penger, sa en kilde til hollywoodlife.comMen det er ikke klart om Harry går solo. 

kilde: Topp.no 

One Direction is one of the hottest groups around ? but is Harry Styles leaving the band for a new solo venture?

The UK's Daily Star newspaper has reported that Harry, 18, has flown to America in order to pursue a solo business opportunity.

"He's been offered a big solo project," a mysterious source said. "So he flew out to Los Angeles without the rest of the boy band.

"He's been in America filming something. It may have been an advert or a film ? I can't say exactly what ? but it's worth a lot of money."

Filming "something"? Hmm. We don't like these gossipmongers starting rumours!

While Harry may be in the States without the other boys, we think it's just because they're all on holidays before they embark on their new tour. Right?

Either way, nice work on scoring the solo gig, Harry!

It wouldn't be the first time an artist has taken time away from music to concentrate on other business ventures.

Justin Bieber recently took a break from his new album to create a fragrance, while Nick Jonas landed a role on Broadway.

Kilde: http://dolly.ninemsn.com.au 

 

 

  • Vil du at de skal splittes?
  • Hva synes du om at Harry går solo?

-Akopperud♥

sangene i disse tider

I disse tunge tider har jeg sanger som kan vise mine tanker om alt som har skjedd med Embla. Vi har ikke fått vite om når begravelsen er eller hva som EGENTLIG var dødsårsaken til hu. Vi får se.. 
men tilbake til sangene. Siden jeg har One Direction Infection, så er nesten alle sange coverlåter fra dem. 
 

// forever young 

 

// torn

 

// your song

 

oida..alle var visst One Dierction. 

-Vas Happenin'?

-Akopperud♥ 

Vakkert, snilt, og rørende

Igår sørget vi alle over hva som hadde skjedd med Embla, og vi lagde noe rett utenfor klasserommet hennes.  Læreren vår har sett det, og det har vel de fleste elevene har vel det òg. Læreren vår syntes at det var søtt det vi hadde gjort. Vi hadde tatt fram masse steiner for å skrive med store bokstaver: R.I.P Embla. Jeg vet hun er stolt. 
Idag har vært en tårevåt dag og C-klassene har vel egentlig tatt det litt rolig for å få ting på plass etter alt sammen. Vi hadde på en måte en minnestund for henne. Vi lagde tegninger, og skrev korte ord til henne. Det kom en bok hvor vi kunne skrive alt vi ville. Alle kunne skrive i den.  En ny stjerne har havnet på himmelen samtidig har en engel kommet opp dit. 
 

 

 

hvil i fred..vi ses om litt.

-Akopperud♥ 

hvil i fred, vennen min

Igår kveld fikk jeg den triste beskjeden at en av mine bestevenner...hadde dødd. Det er uvirkelig å tenke på at en så uskyldig jente som hu hadde gått fra oss. 
Vi møttes i sjuende, da du kom inn i klasserommet vårt. 
Du hadde nettopp flyttet fra Eidsvoll.
Du hadde blondt kort hår, grønne øyne og briller.
Det viste seg at vi hadde ganske like interesser. 
Vi begynte å være mer sammen.
Sommeren kom, og vi skulle begynne på ungdomsskolen.
Vi begynte heldigvis i samme klasse.
Vi har alltid hatt det gøy sammen. Jeg vil virkelig ikke si hade til deg.
Noen dør unge..men vi vil alltid huske deg, for hvem du var. Det vil bli vanskelig å komme på skolen på mandag..
På fredag..du var glad. Du var og hørte på lillesøstra di synge på leto. Det var den siste fredagen din.
På lørdags morgenen våkner jeg av helikoptere og sirener kjører over og vedsiden av huset til Ida.
Jeg visste ikke hva som hadde skjedd..

 

We will always remember you, Embla ♥

25.10.98 - 05.05.12

<3

 

-Akopperud♥