juni 2012

Bursdag og Idrettsdag.

Idag er det bursdagen til faren min og i tillegg har det vært idrettsdag. Jeg jogga, spilte landhockey (eller sånn som Edwin sa: ute innebandie.) og hadde friidrett. Løp 60 meter'n på 9.9..skuffende. Ellers så gikk det vel bra. Når jeg kom hjem, var det rett i dusjen! Pappa fikk jo ikke lov til å lage brownies, så det var tydeligvis jeg som gadd det. Han får ikke lov, siden han ikke rydder opp og bare søler. I følge mamma. De ble gooooode! Har ikke spist den opp enda. Vi må vente på farmor og farfar først. går for null sminke idag!

 

Hva har du gjort i dag?

  


 

Inspirations

Hva er en inspirasjon?  Hvor finner du inspirasjon? Hva inspirerer deg?
En inspirasjon kan blant annet være, en ting du liker, en person med noe du liker..ganske ofte er det kjendiser innblandet når det gjelder personer. Ikke i alle tilfeller da. En inspirasjon kan være bilder, natur, bygninger eller attraksjoner. Vi tenker på kreative mennesker som blir inspirert og be om deres arbeid. Hva som inspirerte du kan male, tegne, produsere denne stykke arbeid? Hva som inspirerte deg å gjøre dette? Vanligvis svaret er: en bok, dikt, film, erfaring, person, et sted eller i tilfelle av Cole Porter "phone call, leder".


"Inspirasjon er et ønske om å leve livet uten flinching. Å ta en risiko og muligens mislykkes.
Til å handle på dine følelser, kreativitet, evne og tro. For å ta kritikk men har tro på deg selv å gjøre det uansett. Blodig hardt arbeid, men deretter hardt arbeid aldri
drept alle (eller så pappa sier). Oh, og jeg finner det inspirerende foster foreldre.
De plukke opp bitene når grunnleggende lære og reglene for vårt samfunn mislykkes. Hvis jeg var religiøse ville jeg spørre Gud velsigne em."

Carolyn Tomley


Mine inspirasjoner.
Inspirasjonene mine..ja, det kan være mye rart. Når det gjelder bilder så kommer inspirasjonene etter hva jeg ser, føler, tenker eller hører. Sånn er det med tegningene og maleriene jeg lager også. Når den stund kommer når jeg skriver...sang, er det etter hva jeg har opplevd eller føler. Kanskje også etter det jeg hører. Inspirasjoner går som oftest igjen i hva du
ser, føler, tenker, hører og kanskje smaker! Å ha en egen inspirasjon kan være en utfordning noen steder. F.eks hvis du liker en spesiell ting som ingen andre er så interessert i, da kan det være lett å bli baksnakket eller mobbet. Da er det viktig å heve seg over kritikken og være seg selv. Det å være seg selv har også noe å gjøre med hvilke inspirasjoner man har. Når jeg foreksempel skal finne noe å male, går jeg på nettet og søker opp hva jeg liker. Da kommer det opp en haug med forskjellige temaer jeg kan male. 
Nå som jeg har blitt eldre har de som har inpirert meg, hatt en god klesstil, og vist seg som en rollefigur. Som f.eks kan være Kristin fra paradise. Men dette er personer. Klær\klesstil er vel det som inspirerer meg for øyeblikket. Fotografier er også innblandet. Et bra ingeniør?  Sminkekunst.. Masse rart kan være en inspirasjon, det er vanskelig å velge èn. 

NYTT - ULRIK I HUDDINGE - vaneza 
fotobloggen av lineSTYLE&DIRTForever fashionlace shorts!Talk aboutGiovana WindmullerOdaKonsine -

 

 

Jeg er veldig glad i shortser..

Classic Hair Braids ♥ | Facebookeverywhere everythingBehind the Butterfly - BraidTumblrweheartit.com/YOHANNKLAYNLikes | TumblrmeowFacebook

 

 

Mye av det du liker, forteller åssen person du er.

  

Selvmord

Stadig flere opplever å miste noen nære i selvmord. De siste 15 årene har det vært en svakt fallende trend i selvmordsdødelighet i Norge.  Perfeksjonisme kan være knyttet til selvmordsatferd. Man går fra situasjonen til en global vurdering av seg selv: jeg er jo helt håpløs, jeg. Jo sterkere press man føler innenfra og utenfra, jo farligere er det. Det er vel noe med at man er ulykkelig, men kjærlighetssorg har vært et tilfelle flere ganger. De fleste mennesker har på et eller annet tidspunkt i livet hatt tanker om selvmord i kritiske livssituasjoner. Hensikten med å ta livet av seg selv er ikke alltid åpenlys og ofte ledsaget av stor fortvilelse og usikkerhet. Det kan være tilfeldigheter som avgjør om du kommer til å prøve å ta livet av deg selv eller ikke. Følelsesmessige kriser kan være den utløsende årsaken til et selvmordsforsøk. Tapet av nære slektninger og venner, trusler om tap av ektefellen, alvorlige problemer og skuffelser på jobben eller på skolen eller truende sykdom er eksempler på dette. I mange tilfeller vil du være sterkt i tvil om det er det riktige du holder på å gjøre. På den ene siden ønsker du å dø, men på den annen side vil du også gjerne leve videre. 
Det er forskjellige hvem som tar selvmord, hvor gamle de er, og om de er mann eller kvinne. Det er sjeldnere hos barn enn hos voksne, men det betyr ikke at barn ikke kan ta det.

Det er de siste årene registrert et stigende antall unge mennesker som velger selvmord som løsning på problemene deres. Kanskje man kan finne årsaken i samfunnets stadig stigende krav til de unge, manglende trygghet i oppveksten, utsikt til varig arbeidsløshet blandet med et vekslende stoffmisbruk eller alkoholmisbruk.

Særlig utsatt er nok de som i forveien har et alkohol- eller medisinmisbruk og personer med tilbøyelighet til depresjon eller avvikende karakter og adferd.

Selvmordsforsøk er altså mer "vanlig"  blant misbrukere, sannsynligvis fordi disse menneskene gjennom misbruket har kommet i en livssituasjon som de ikke kan finne noen løsning på, og hvor kun selvmordet kan føles som en befrielse og en løsning på håpløsheten. 

Selvmord er ingen løsning.

Man sier ofte at den som går og truer med selvmord, ikke kommer til å gjøre det. Dette er dessverre ikke riktig. De fleste av dem som forsøker å ta livet av seg, har allerede en eller flere ganger fortalt andre om hva som holder på å skje.Derfor er det viktig at du er oppmerksom på de signaler som blir gitt, sånn at du kanskje kan nå å gripe inn innen det er for sent. Hvis du har tanker om å prøve å ta livet av deg, bør du snarest mulig ta kontakt med personer som er parate til å hjelpe deg. Legen din vil alltid vite hvor du skal gå for å bli hjulpet ut av den kritiske situasjonen. Husk på at alle leger har taushetsplikt og at det å få snakket om det ofte kan være det første skrittet ut av de vanskelighetene man sliter med.En person som har forsøkt å ta livet av seg, vil alltid være i en vanskelig livssituasjon, og det er nødvendig å sikre den pågjeldende den nødvendige hjelpen i situasjonen. Mange innlegges på sykehus og behandles for den akutte livstruende tilstanden, men dessverre er det ofte sånn at det verken er kapasitet eller tid til å ta seg av de minst like viktige forholdene, de som førte til selvmordsforsøket.En så vanskelig livssituasjon er de færreste mennesker i stand til å klare alene. Det er nødvendig med profesjonell hjelp. Legen din har ofte et godt kjennskap til livsforløp og familieforhold og er i de fleste tilfeller den som skal forsøke å hjelpe enten alene eller i samarbeid med sykehusavdelingen eller en spesialist.

Hjelpen skal settes inn umiddelbart etter selvmordsforsøket. Dels fordi det kan være overhengende risiko for et nytt selvmordsforsøk, men også fordi den pågjeldende er mest motivert for hjelp nettopp på dette tidspunktet, hvor de fleste uttrykker glede over at selvmordsforsøket ikke førte til døden. 
litt av innlegget. kilde: nettdoktor.no

 

Du har et bra liv. Mat, penger, et tak over hodet og en familie som elsker deg. Er det ikke nok? I mens du tenker på å dø, er det en som skulle ønske de hadde livet ditt.


//privat foto. 

 

 
 

 

 

Å være seg selv.

?Bare vær deg selv.? Vi har vel alle fått dette rådet av noen ved et eller annet tidspunkt i vårt liv, men hva betyr det? Jeg blir frustrert når jeg ser menn som prøver å imponere jenter ved å late som de er, har eller gjør noe som ikke stemmer overens med virkeligheten. De forteller at de driver med ekstremsport, når sannheten er at de har hoppa i strikk en gang på sydenferie. De skryter av sine kulinariske egenskaper fordi jenta nevner at hun liker en mann som kan navigere på kjøkkenet, når sannheten er at de stort sett definerer et herremåltid som to grandiosa og en cola. De skryter på seg egenskaper, personlighetstrekk og ferdigheter som de ikke har fordi de prøver å imponere, fordi de prøver være den fyren de tror jenta vil ha.

 

Hvor mange jenter der ute har ikke latt seg imponere over den verdensvante fyren som forteller om alle de rette egenskapene og alle de rette ferdighetene på de første datene. Så innleder de et forhold sammen, tiden går, og etter hvert som dagene, ukene og månedene glir forbi kommer sannheten sakte ut i dagens lys. Så slår de opp, og når de blir spurt om hva som skjedde så er alt de kan si ?han var ikke den jeg trodde han var..? Stå for den du er. Noe av det verste jeg vet er når folk er en de ikke er. Jeg er lei av å være redd. Var redd for å være meg. Selvom mange folk prøver å imponere andre med å være prikk lik dem, blir de fort gjennomskuet av de personene som kjenner den best. Man skal ha venner som respekterer deg for den du er og ikke en du ikke er.
Det er ofte meningene til andre som spiller en stor rolle i hva du gjør, har på deg osv. men..jeg er LEI. Jeg avskyr at folk kritiserer meg for den jeg er, dette er meg, så du får ta meg for den jeg er eller drite i. Ikke kritiser andre før du har noe bedre å komme med. Alle har noe å komme med, ingen har noe som er bedre enn andre. Det er så tragisk å  kritisere hverandre for hva man har på, hvordan man sminker seg, hva man interesserer seg for, hvordan man har klipt seg, fargen på håret, hudfarge osv. Så, jeg hørte du var bedre siden du har lenger hår enn meg? for eksempel.

 

Hvorfor kritisere hverandre når en plutselig kan forsvinne?

 

Det beste er vel å være seg selv, ikke sant?