Viktig!

Selvmord

Stadig flere opplever å miste noen nære i selvmord. De siste 15 årene har det vært en svakt fallende trend i selvmordsdødelighet i Norge.  Perfeksjonisme kan være knyttet til selvmordsatferd. Man går fra situasjonen til en global vurdering av seg selv: jeg er jo helt håpløs, jeg. Jo sterkere press man føler innenfra og utenfra, jo farligere er det. Det er vel noe med at man er ulykkelig, men kjærlighetssorg har vært et tilfelle flere ganger. De fleste mennesker har på et eller annet tidspunkt i livet hatt tanker om selvmord i kritiske livssituasjoner. Hensikten med å ta livet av seg selv er ikke alltid åpenlys og ofte ledsaget av stor fortvilelse og usikkerhet. Det kan være tilfeldigheter som avgjør om du kommer til å prøve å ta livet av deg selv eller ikke. Følelsesmessige kriser kan være den utløsende årsaken til et selvmordsforsøk. Tapet av nære slektninger og venner, trusler om tap av ektefellen, alvorlige problemer og skuffelser på jobben eller på skolen eller truende sykdom er eksempler på dette. I mange tilfeller vil du være sterkt i tvil om det er det riktige du holder på å gjøre. På den ene siden ønsker du å dø, men på den annen side vil du også gjerne leve videre. 
Det er forskjellige hvem som tar selvmord, hvor gamle de er, og om de er mann eller kvinne. Det er sjeldnere hos barn enn hos voksne, men det betyr ikke at barn ikke kan ta det.

Det er de siste årene registrert et stigende antall unge mennesker som velger selvmord som løsning på problemene deres. Kanskje man kan finne årsaken i samfunnets stadig stigende krav til de unge, manglende trygghet i oppveksten, utsikt til varig arbeidsløshet blandet med et vekslende stoffmisbruk eller alkoholmisbruk.

Særlig utsatt er nok de som i forveien har et alkohol- eller medisinmisbruk og personer med tilbøyelighet til depresjon eller avvikende karakter og adferd.

Selvmordsforsøk er altså mer "vanlig"  blant misbrukere, sannsynligvis fordi disse menneskene gjennom misbruket har kommet i en livssituasjon som de ikke kan finne noen løsning på, og hvor kun selvmordet kan føles som en befrielse og en løsning på håpløsheten. 

Selvmord er ingen løsning.

Man sier ofte at den som går og truer med selvmord, ikke kommer til å gjøre det. Dette er dessverre ikke riktig. De fleste av dem som forsøker å ta livet av seg, har allerede en eller flere ganger fortalt andre om hva som holder på å skje.Derfor er det viktig at du er oppmerksom på de signaler som blir gitt, sånn at du kanskje kan nå å gripe inn innen det er for sent. Hvis du har tanker om å prøve å ta livet av deg, bør du snarest mulig ta kontakt med personer som er parate til å hjelpe deg. Legen din vil alltid vite hvor du skal gå for å bli hjulpet ut av den kritiske situasjonen. Husk på at alle leger har taushetsplikt og at det å få snakket om det ofte kan være det første skrittet ut av de vanskelighetene man sliter med.En person som har forsøkt å ta livet av seg, vil alltid være i en vanskelig livssituasjon, og det er nødvendig å sikre den pågjeldende den nødvendige hjelpen i situasjonen. Mange innlegges på sykehus og behandles for den akutte livstruende tilstanden, men dessverre er det ofte sånn at det verken er kapasitet eller tid til å ta seg av de minst like viktige forholdene, de som førte til selvmordsforsøket.En så vanskelig livssituasjon er de færreste mennesker i stand til å klare alene. Det er nødvendig med profesjonell hjelp. Legen din har ofte et godt kjennskap til livsforløp og familieforhold og er i de fleste tilfeller den som skal forsøke å hjelpe enten alene eller i samarbeid med sykehusavdelingen eller en spesialist.

Hjelpen skal settes inn umiddelbart etter selvmordsforsøket. Dels fordi det kan være overhengende risiko for et nytt selvmordsforsøk, men også fordi den pågjeldende er mest motivert for hjelp nettopp på dette tidspunktet, hvor de fleste uttrykker glede over at selvmordsforsøket ikke førte til døden. 
litt av innlegget. kilde: nettdoktor.no

 

Du har et bra liv. Mat, penger, et tak over hodet og en familie som elsker deg. Er det ikke nok? I mens du tenker på å dø, er det en som skulle ønske de hadde livet ditt.


//privat foto. 

 

 
 

 

 

Å være seg selv.

?Bare vær deg selv.? Vi har vel alle fått dette rådet av noen ved et eller annet tidspunkt i vårt liv, men hva betyr det? Jeg blir frustrert når jeg ser menn som prøver å imponere jenter ved å late som de er, har eller gjør noe som ikke stemmer overens med virkeligheten. De forteller at de driver med ekstremsport, når sannheten er at de har hoppa i strikk en gang på sydenferie. De skryter av sine kulinariske egenskaper fordi jenta nevner at hun liker en mann som kan navigere på kjøkkenet, når sannheten er at de stort sett definerer et herremåltid som to grandiosa og en cola. De skryter på seg egenskaper, personlighetstrekk og ferdigheter som de ikke har fordi de prøver å imponere, fordi de prøver være den fyren de tror jenta vil ha.

 

Hvor mange jenter der ute har ikke latt seg imponere over den verdensvante fyren som forteller om alle de rette egenskapene og alle de rette ferdighetene på de første datene. Så innleder de et forhold sammen, tiden går, og etter hvert som dagene, ukene og månedene glir forbi kommer sannheten sakte ut i dagens lys. Så slår de opp, og når de blir spurt om hva som skjedde så er alt de kan si ?han var ikke den jeg trodde han var..? Stå for den du er. Noe av det verste jeg vet er når folk er en de ikke er. Jeg er lei av å være redd. Var redd for å være meg. Selvom mange folk prøver å imponere andre med å være prikk lik dem, blir de fort gjennomskuet av de personene som kjenner den best. Man skal ha venner som respekterer deg for den du er og ikke en du ikke er.
Det er ofte meningene til andre som spiller en stor rolle i hva du gjør, har på deg osv. men..jeg er LEI. Jeg avskyr at folk kritiserer meg for den jeg er, dette er meg, så du får ta meg for den jeg er eller drite i. Ikke kritiser andre før du har noe bedre å komme med. Alle har noe å komme med, ingen har noe som er bedre enn andre. Det er så tragisk å  kritisere hverandre for hva man har på, hvordan man sminker seg, hva man interesserer seg for, hvordan man har klipt seg, fargen på håret, hudfarge osv. Så, jeg hørte du var bedre siden du har lenger hår enn meg? for eksempel.

 

Hvorfor kritisere hverandre når en plutselig kan forsvinne?

 

Det beste er vel å være seg selv, ikke sant?

 

 

Dårlig selvtillit og selvfølelse

Å mislike utseende sitt er ikke det samme som å ha dårlig selvtillit.En av de største grunnene til at man har dårlig selvtillit er rett og slett at man prater negativt om seg selv. Lav selvtillit er at man undervurderer seg selv og sine egne ferdigheter. For eksempel at man tror man er dum, stygg, feit, ikke bra nok og at man tror man feiler i alt. Det med lav selvtillit er at det er så vanskelig å komme ut av. 
Dårlig selvtillit får man av andre menneskers oppfattning eller holdning mot deg. En bra ting å gjøre hver dag er å si til seg selv:

Jeg liker meg selv fordi........

Jeg er stolt av meg selv fordi........

Min beste egenskap er........

Dette skaper noe positivt i hodet ditt, og humøret blir bedre. Og det fungerer kjempe bra!

 

Etterhvert kommer det mye positivt ut av munnen din om deg selv, og du får nesten ikke ropt det høyt nok, fordi du virkelig føler det! Det kan være flere grunner til dårlig selvtillit. Den vanligste grunnen, er kanskje at du har dårlig selvfølelse. Har du dårlig selvfølelse, er det et dårlig utgangspunkt for god selvtillit - selv om mange med dårlig selvbilde faktisk har god selvtillit. Det er det viktig å skille mellom selvfølelse (eller selvbilde) som betyr: "følelse av, visshet om eget verd", og selvtillit som betyr: "tillit til egen dyktighet". Årsaken til lav selvfølelse kan være så mangt. Kanskje har du vært utsatt for mobbing? Kanskje har du aldri lært å sette pris på deg selv? For å bygge opp selvtilliten vil jeg anbefale og først og fremst jobbe med selvbildet - så kommer antakelig resten av seg selv. Noen tips:

 

*Vær ærlig mot deg selv.

*Tenk positivt.

*Finn ut hva du drømmer om/ønsker deg.

*Jobb med motivasjonen din.

*Sett deg mål og jobb for å nå dem.

*Vit at du er verdifull akkurat sånn du er.

Lav selvfølelse dreier seg i hovedsak om synet man har på sin egen verdi. En person med høy selvtillit kan fremdeles ha lav selvfølelse. F.eks kan man være både verdensmester i hekkeløp, professor i kvantefysikk, og konsertpianist, men ikke tørre å ta kontakt med andre mennesker av frykt for å bli avvist pga lav egenverdi som venn eller bekjent. Eller man kan velge å gjøre dumme ting i et forsøk på å bevise egenverdi, fremfor å gjøre det man har lyst til (f.eks å ruse seg med "venner", baksnakke andre, osv...). Lav selvfølelse er i likhet med lav selvtillit selvforsterkende. Stygghet har lite med noen av delene å gjøre. Men det er klart at hvis man har lav selvfølelse, kan man ofte la utseendet være med på å trekke selvfølelsen enda lenger ned. Årsaken til både lav selvtillit og lav selvfølelse ligger nok i den sosiale omgangen man har i hverdagen, og som alltid vil oppvekst/barndom være viktig her. Det er vanskelig å si noe konkret her, men forestill deg f.eks at en eller begge av foreldrene dine alltid har fortalt deg at du ikke duger til noe, og at du aldri vil kunne bli til noe av verdi, og du skjønner hvor jeg vil hen. Noen foreldre ER faktisk slik, ofte uten å vite det selv, eller tenke over det selv. Et annet eksempel kan være i en søskenflokk, der en av barna alltid blir behandlet som den flinke, og et annet alltid blir behandlet som den slemme, og får skylden når noe går galt. Men det kan selvsagt være mer komplekst enn dette, og ofte trenger man både tid og terapi til å finne ut av slik ting. Selvfølelse er vår viten og opplevelse av hvem vi er. Selvfølelse handler om hvor godt vi kjenner oss selv, og hvordan vi forholder oss til det vi vet. Lav selvfølelse kjennes som en konstant følelse av usikkerhet, selvkritikk og skyldfølelse. Voksne barn av foreldre som på en eller annen måte har sviktet sliter ofte med lav selvfølelse. Enten de ble slått, seksuelt misbrukt, utsatt for mye kritikk, overbeskyttet eller måtte være mye alene, så fremviser nesten samtlige overraskende like symptomer: Lav selvfølelse som resulterer i selvdestruktiv atferd. På et eller annet vis føler nesten alle seg verdiløse, utilstrekkelige og ikke verd å bli elsket.

kilde: guru.sol.no

Jeg hadde ikke den beste selvtilliten, men jeg bygde den opp. Bl.a at jeg var så sjenert over kroppen min at jeg ikke viste den til noen. I dusjen i gymmen, holdt jeg hånkle og sto med ryggen til alle med frykt om at folk skulle kritisere kroppen min. Så med en gang jeg var ferdig med å dusje tok jeg hånkle kjapt på meg igjen og løp ut av dusjen, tok med klærne inn på doen og ble der til jeg var fullt på kledd.  Hver gang jeg så i speilet så jeg en diger mage. Når jeg hadde på en stram kjole så jeg bare at alt bulte ut på sidene, selvom de andre sa at det så helt fint ut. Formene mine har aldri vært noe problem men det har vært et problem for vennene. Enten så har det handlet om at hoftene er for store\små, puppene er for små eller skuldrene for brede. Jeg bygde selvtilliten min opp ved å gjøre akkurat noen av tipsene som står litt lenger opp. Jeg sto også helt naken i dusjen i svømmehallen, selvom hvor mange ganger jeg følte at folk stirret, prøvde jeg å holde ut så lenge jeg måtte. Siden jeg var så trass over magen min og sa at den var stor, begynte jeg å jogge mer. Kuttet ut godteriet i uka og begynte med frukt\grønnsaker\nutrilett osv. Hver gang det frister med godteri drikker jeg vann for å få fristelsen til å forsvinne. 
Selvtilliten er nå bedre, jeg tør å vise magen min mer og jeg er ikke redd over hva folk syns om meg. Haters gonna hate. Jeg vil være meg selv og ikke en folk forventer meg å være. Be yourself, everyone else is taken. Jeg er så lei av folk som prøver å være noen de ikke er. Det er de som ikke er seg selv tenker jeg da. Jeg mener ingen spesielle mennesker når jeg nevner dette. Dette er bare noe generelt. Det er mange som er seg selv og ikke er redd for hva folk mener. Jeg vil ikke ta folks kritikk tett inn på meg lenger. Den eneste jeg skal høre på er meg selv når det gjelder kroppen, hår, utseende og klær. Selvtilliten er nå bedre og jeg har i tillegg bedre selvfølelse. 

 

 

 
 

 

 

 

 

Den verste begravelsen....

Idag var det den VERSTE begravelsen jeg har i mine 13 år opplevd..jeg har ikke vært på så mange, og jeg håper det ikke blir fler. Med en gang vi kom inn i kirka, var det en trist stemning.. De spilte av favorittsangene hennes som bl.a var musikk av Hatsune Miku og Zelda. Og som mange sier, det er ikke noe galt i å like Zelda! Det er som å like alt mulig annet! Når vi først nevner det...ja, jeg spiller det selv. Jeg kan ikke se at noen erter meg for det! Så hvorfor ertet dere henne for det?Mange jeg ikke hadde sett gråte før, gråt.. Under musikken kom det noen tårer, men det var da de begynte å snakke om hva hun interesserte seg for og hva hun hadde sagt, relativt alt om henne begynte jeg å gråte og jeg kunne se at jeg ikke var den eneste. Papir lommetørkle ble helt gjennom vått. På den lappen vi fikk om henne var det bilder hun hadde malt. Vi fikk høre om alt hun gledet seg til som skulle skje i sommer, som blant annet var at hun gledet seg til å tilbringe sommeren med lillesøstra si, hørte vi henne gråte. Hun gråt så mye at hun nesten ikke fikk puste. Jeg kan ikke forestille hva lillesøstra går igjennom nå.
Helt siden jeg fikk vite at hun hadde dødd har jeg tenkt gjennom en del. For eksempel at hvorfor skal man behandle hverandre som dritt når en kan forsvinne så plutselig. Da kan man jo aldri si unnskyld.
Vi fulgte kisten ut til der hun nå ligger, la blomster på kista og da de sank henne ned...jeg klarte ikke å se på moren, faren og lillesøstra til Embla.
Til dere som ertet henne; hvordan har dere det nå?

Hvil i fred
25.10.98 ~ 5.5.12

-akopperud

Splittes?

et super-søte boybandet er et av de hotteste bandene om dagen - men vil de splittes på grunn av Harrys stigende popularitet?

Harry Styles er et av de høyest profilerte One Direction-guttene
men nå virker det som om han forlater sine kollegaer for å starte et solo-prosjekt!

18-åringen fløy til Amerika for å forfølge noen forretningsmuligheter for seg selv, skrev Daily Star.

Kjekkasen har stabler med fans i Amerika - det er trygt å si at de absolutt elsker ham, så han fløy til Los Angeles uten resten av boybandet. Jeg kan ikke nøyaktig si hva, men det er verdt masse penger, sa en kilde til hollywoodlife.comMen det er ikke klart om Harry går solo. 

kilde: Topp.no 

One Direction is one of the hottest groups around ? but is Harry Styles leaving the band for a new solo venture?

The UK's Daily Star newspaper has reported that Harry, 18, has flown to America in order to pursue a solo business opportunity.

"He's been offered a big solo project," a mysterious source said. "So he flew out to Los Angeles without the rest of the boy band.

"He's been in America filming something. It may have been an advert or a film ? I can't say exactly what ? but it's worth a lot of money."

Filming "something"? Hmm. We don't like these gossipmongers starting rumours!

While Harry may be in the States without the other boys, we think it's just because they're all on holidays before they embark on their new tour. Right?

Either way, nice work on scoring the solo gig, Harry!

It wouldn't be the first time an artist has taken time away from music to concentrate on other business ventures.

Justin Bieber recently took a break from his new album to create a fragrance, while Nick Jonas landed a role on Broadway.

Kilde: http://dolly.ninemsn.com.au 

 

 

  • Vil du at de skal splittes?
  • Hva synes du om at Harry går solo?

-Akopperud♥

KONY 2012

Se videoen og del den videre. Virkelig verdt å se på!

 

 

vis at du bryr deg!

-Akopperud♥